Elder Erfgoedprojecten

Elder Erfgoedprojecten

Onderweg met Erfgoed, Natuur en Landschap


Een duurzame aanpak

Over ElderGeplaatst door Lien Urmel 01 mrt, 2014 18:59

Elder wil garant staan voor een duurzame aanpak. Dit betekent dat we steeds nadenken over de materialen die we gebruiken en voor oplossingen kiezen die duurzaam zijn voor mens en milieu.

Bij het printen verkiezen we gerecycleerd papier boven fsc-papier.

In de huidige reclame- en tentoonstellingswereld wordt regelmatig in grote formaten geprint op dibond panelen. Dit is een plaat die bestaat uit aluminium buitenlagen met een plastic vulling. Ook polyethyleen en allerhande andere plastic materialen worden veelvuldig gebruikt en zijn moeilijk recycleerbaar.

Wij gaan op zoek naar alternatieven: gerecycleerde of herbruikte materialen en milieuvriendelijke materialen.

De centrale gedachte van de cradle to cradle (wieg tot wieg) filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het eerste verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en geen restproducten die alsnog gestort worden.

Voorbeelden: Verlichting: LED; rekken en wanden: Europees fsc; vloerbekleding: huur cradle-to-cradle tegel; catering: lokale bio-producten, fair-trade; verpakking: bioplastic; promotie: gerecycleerd papier, elektronisch; vervoer: carpool, trein-tram-bus, overnachten, ...  • Reacties(0)//www.elder.be/#post12